پروژه‌های حوزه میراث‌فرهنگی نباید در صف بماند 

استاندار یزد در دیدار با مدیرعامل صندوق احیا با بیان اینکه پروژه‌های حوزه میراث‌فرهنگی نباید در صف بماند، گفت: در استان یزد این موضوعات جذابیت دارد، از طرفی فعالان این حوزه اعتقادی فعالیت می‌کنند. 

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستبافت و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، مهران فاطمی در دیدار با مدیرعامل صندوق احیا که در استانداری یزد انجام شد، با بیان اینکه 30 درصد رشد اقتصادی استان یزد مربوط به گردشگری است، گفت: صنایع‌دستی، میراث‌فرهنگی و گردشگری به گونه‌ای هستند که نشاط، اشتغال، حفظ اصالت،‌ هویت ملی و حتی امنیت در آن وجود دارد و پرداختن به این حوزه‌ها لازم است.

او با بیان اینکه تراز توجه به صنعت گردشگری در دولت کنونی هم نسبت به آنچه شایسته آن است،‌ پایین بوده و باید بیشتر باشد، گفت: فضای گردشگری کلا بهم پیوسته است و باید این بهم پیوستگی را باور کنیم مثلا اگر 10 میلیون گردشگر خارجی واقعی بیاوریم بیشتر از سهم نفت در جی دی پی کشور تاثیرگذار خواهد بود. 

استاندار یزد با اشاره به اینکه آثار معماری و تاریخی ارزشمند، صنایع‌دستی متنوع و خلاق، تنوع فرهنگ‌های قومی و منطقه‌ای و زندگی مسالمت آمیز ظرفیت‌های ارزشمند کشور هستند، گفت: مشتاقم تا در دیداری با مهندس ضرغامی بخواهم و تلاش کنم تا دولت فضای ویژه‌ای را برای گردشگری ایجاد کند. 

او با تاکید بر اینکه پروژه‌های حوزه میراث‌فرهنگی نباید در صف بماند و باید به سرعت تا تکمیل شود، گفت: در استان یزد سرمایه‌گذاری در این موضوعات جذاب است و از طرفی فعالان این حوزه با اعتقاد به این صنعت فعالیت می‌کنند و علاوه بر جنبه اقتصادی آن برای فعالان حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، اعتقاد بر آن نیز در این افراد وجود دارد.

فاطمی با بیان اینکه مصداق فعالیت‌های موثری که دیدم نمایشگاه کوچک بسته‌بندی یزد بود، گفت: در این نمایشگاه مشخص شد چقدر می‌توان در حوزه صنایع‌دستی شغل ایجاد کرد و این حوزه چقدر ارزش افزوده و جذابیت ایجاد می‌کند. 

او با تاکید بر اینکه تا زمانی که فهم مشترک بین متولیان و مسئولان نباشد، اتفاقاتی می‌افتد که صنعت گردشگری را با محدودیت روبرو می‌کند، گفت: مثلا تعرفه آب و گاز و برق این صنعت را ناگهانی افزایش می‌دهیم در حالی‌که در حوزه هتل و بومگردی و زیرساخت‌های دیگر در فضای خسارت‌های متعدد قرار بگیرند. 

او خاطرنشان کرد: هر کاری در استان از ما بر بیاید انجام می‌دهیم در عین حال معتقدم که باید در حوزه گردشگری قانون‌زدایی و مانع‌زدایی انجام دهیم.

همچنین حسین ساری ضمن اشاره به بازدیدهای انجام شده در استان، در مورد فاضلاب اردکان و لزوم رفع مشکلات پروژه چرخاب، گفت: پردیس اردکان متشکل از پنج بنای متصل به‌هم است و می‌تواند بسیار ارزشمند باشد از طرفی باید اشاره کنم به این مسئله که یزد می‌تواند برای کشور الگوی صدور فنی باشد. 

او با بیان اینکه با احیا در یزد، مجموعه‌ای از بناها بهره‌برداری می‌شود یا در مرحله بهره‌برداری است، گفت: متاسفانه واقعیت این است که در کشور، از ناهماهنگی‌ها لطمه می‌بینیم ولی در استان یزد الگوی متفاوتی ارائه می‌شود و این همبستگی و هماهنگی ستودنی است. 

این مسئول با اشاره به اینکه وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی براساس تبصره 18، اعتبارات خوبی برای اختصاص دارد، تصریح کرد: از این اعتبارات برای سال آینده و برای خیلی از پروژه‌هایی که دچار مشکل شده می‌توانیم استفاده کنیم.

او با اشاره به سخن استاندار مبنی بر اینکه (یزد را می‌شود با گردشگری اداره کرد)، گفت: چنین نگاهی از سوی مدیریت ارشد استان انگیزه بخش تمام مسئولانی مانند ماست و امیدوارم این نگاه موثر،‌پایدار باشد. 

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14010928979727